vrijdag 30 oktober 2009

Als de bladeren vallen.... (1)

Het is weer zover. Nu de bladeren weer van de bomen vallen, worden ze weer in grote getale tevoorschijn gehaald, de bladblazers.

Het begon met de gemeentelijke groenverzorgers die waarschijnlijk op initiatief van hun vakbond de bezem aan de wilgen hingen en met zo'n vele decibellen aan lawaai producerende machine aan de slag gingen. Natuurlijk komt er weer een tijd dat diezelfde vakbonden vinden dat het toch eigenlijk niet kan... dat gesjouw met die zware apparaten en de kans een ernstige gehoorbeschadiging op te lopen wanneer de drager ervan eens een keer vergeet zo'n onelegante 'koptelefoon' op te zetten wanneer hij bezig is. Bezems en bladharken keren weer terug in de parken, plantsoenen en straten!

Dank zij de Gamma en de Praxis heeft nu vrijwel iedereen die een tuin heeft van meer dan twee bij twee meter zo'n apparaat in het schuurtje staan. Zodra de eerste blaadjes beginnen te vallen, worden zij met behulp van dat onding op een hoopje geblazen, hetgeen straten ver luid en duidelijk te horen is. Gelukkig duurt het feest maar een paar weken, dan zijn de bomen kaal en verdwijnt de bladblazer weer uit het beeld. Opgeborgen in de schuur, tussen de andere Black and Deckers die het leven in de tuin zo gemakkelijk, maar soms ook zo lawaaierig maken.