zaterdag 12 mei 2012

Theehuis T-berg.

Wanneer je als fietser of wandelaar denkt even te kunnen neerstrijken op het terras van restaurant 'De Goede Gooier' voor een kopje thee of koffie dan kun je dat wel vergeten. 'De Goede Gooier' houdt niet van fietsers en wandelaars. Die bestellen geen dure lunch of diner. Het is gewoon een kak-restaurant.

Gelukkig is er aan de overkant van de weg een gelegenheid waar je wèl welkom bent. Op het terrein van revalidatiecentrum en mytylschool De Trappenberg bevindt zich een klantvriendelijk Theehuis met terras. Het is een leerwerkplaats voor lichamelijk en meervoudig gehandicapte leerlingen van de Mytylschool. Hier is voor de oudere leerlingen een arbeidsmatige situatie gecreëerd, waar zij een horecatraining krijgen.


Wanneer je binnenkomt moet je niet denken dat je even nonchalant een kopje koffie kunt bestellen aan de bar. Nee, alles gaat hier precies zoals het hoort. Je wordt gevraagd aan een tafeltje te gaan zitten, waar de bestelling zal worden opgenomen. Een meisje komt bij je langs en overhandigt je een formuliertje waarop je kunt invullen wat je wilt hebben. Tweemaal mintthee in ons geval. Dat formuliertje wordt een paar minuten later opgehaald en weer wat later wordt je bestelling gebracht. Een grote theewagen met daarop twee dienblaadjes met elk een kop mintthee (met echte takjes mint), suiker, honing en een schoteltje met twee bonbons. De dienblaadjes worden uiterst voorzichtig van de kar gehaald en zonder morsen voor je neergezet. Terwijl we de mintblaadjes laten soppen in het hete water komt het meisje nog even terug om nog even te noteren welk tafelnummer wij hebben. Dat was ze kennelijk vergeten en we zijn dan wel de enige op het terras, maar zo is het haar geleerd. Halverwege ons kopje thee komt het meisje nog een keer langs om te vragen of het allemaal naar wens is.

In dit Theehuis krijg je als klant de aandacht en zorg die je tegenwoordig nog maar zo weinig in de horeca aantreft en daardoor zit je er een stuk plezieriger dan in dat kak-restaurant aan de overkant.

(c) foto: website T-huis, Huizen.